آیا خیار میوه به حساب می‌آید و یا سبزی؟



آیا خیار میوه به حساب می‌آید و یا سبزی؟

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون
 
آیا کنجکاوید که بدانید آیا خیار میوه است یا سبزی؟ خوب بایستی گفت که میوه بوده اما به عنوان سبزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به خواندن ادامه داده تا بیاموزید که چرا خیار یک میوه بوده اما به عنوان سبزی در نظر گرفته می‌شود.
خیار به راحتی در دسترس بوده و به طور گسترده‌ای کشت می‌شود. خیار گیاهی است که متعلق به خانواده کدو می‌باشد. رنگ آن می‌تواند سبز تیره و یا سبز روشن در ناحیه‌ی بیرونی باشد و می‌تواند به صورت راه راه و یا برآمدگی‌های دایره‌ای بر روی پوست داشته باشد. با این حال، درون خیار سفید بوده و دانه‌های کوچک فراوانی دارد. گونه‌‌‌‌های مختلفی از خیار وجود دارد. گونه های انگلیسی و آمریکایی جهت تهیه ی سالاد مورد استفاده قرار می‌‌‌‌‌گیرند، در حالی که خیارهای لیمویی جهت تهیه‌‌‌‌‌ی ترشی بسیار عالی می‌‌‌‌‌باشند. آیا خیار میوه‌‌‌‌‌ی بسیار سالمی است … یا اینکه سبزی بسیار سالمی به شمار می‌رود؟ خوب هرکس به راحتی گیج می‌‌‌‌‌شود، به این دلیل که با وجود آنکه به عنوان سبزی در نظر گرفته می‌‌‌‌‌شوند، در واقع میوه می‌‌‌‌‌باشند. به طور مشابه، میوه‌‌‌‌‌هایی مانند کدو حلوایی، اسکواش (گونه‌‌‌‌‌ای کدو)، گوجه فرنگی، لوبیا سبز، و فلفل دلمه‌‌‌‌‌ای نیز به عنوان سبزی در نظر گرفته می‌‌‌‌‌شوند. در این بخش به علت مورد تأیید قرار دادن خیار به عنوان میوه و علت در نظر گرفتن آن به عنوان سبزی می‌‌‌‌‌پردازیم.
چه مواد غذایی میوه به حساب می‌‌‌‌‌آیند؟
بر اساس علم گیاه شناسی، یک میوه، تخمدان رسیده به همراه تخم یا بذر یک گیاه گلدار است. بسیاری از گونه‌‌‌‌‌های میوه شامل تخمدان رسیده و بافت‌‌‌‌‌های اطراف آن هستند. گیاهان گلدار از آنها به عنوان وسیله‌‌‌‌‌ای برای انتشار دانه استفاده می‌‌‌‌‌کنند. در آشپزی، هنگامی که میوه را به عنوان غذا مورد بحث قرار می‌‌‌‌‌دهیم، این اصطلاح معمولاً در مورد آندسته میوه‌‌‌‌‌هایی بکار برده می‌‌‌‌‌شود که شیرین، آبدار و گوشتی باشند، مانند سیب، هندوانه، پرتقال، و غیره. از اینرو، بسیاری از آجیل یا مغزهای خوراکی، حبوبات، و یا سبزیجاتی که از نظر گیاه شناسی متعلق به دسته‌‌‌‌‌ی میوه‌‌‌‌‌ها می‌‌‌‌‌باشند، به عنوان میوه در نظر گرفته نمی‌‌‌‌‌شوند. بنابراین یک اصطلاح به تنهایی نمی‌‌‌‌‌تواند جهت تعریف هزاران گونه از میوه‌‌‌‌‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
دلایل میوه بودن خیار
خیار از خانواده کدویان بوده که میوه‌‌‌‌‌های دیگری، مانند کدوی اسکواش را شامل شده و همچنین به همان جنس ماسکملون (نوعی طالبی یا خربزه‌‌‌‌‌ی تخم قند) می‌‌‌‌‌باشد. بنابراین، چنانچه بخواهیم از نظر گیاه شناسی بیان کنیم، پاسخ این سئوال که «آیا خیار یک میوه است؟» بله می‌‌‌‌‌باشد. در خیار دانه‌‌‌‌‌هایی همراه با بافتهای اطراف آنها وجود دارد.
سبزیجات چه مواد غذایی هستند؟
اصطلاح سبزی یک اصطلاح آشپزخانه‌‌‌‌‌ای است که هیچ ارزش و اعتبار علمی نداشته و تا حدودی ساختگی و غیر عینی است. تمام قسمتهای گیاهان علفی یا برگسان توسط انسان به عنوان غذا خورده می‌‌‌‌‌شوند، خواه بخشی از گیاه و یا تمام گیاه باشد. به عنوان مثال، قارچ که متعلق به دامنه‌‌‌‌‌ی بیولوژیکی قارچ‌‌‌‌‌ها است معمولاً به عنوان سبزی در نظر گرفته شده و بکار برده می‌‌‌‌‌شود. از آنجا که سبزی یک اصطلاح گیاه شناسی نیست، هر قسمت خوراکی گیاه، خواه برگ آن (اسفناج)، ساقه (مارچوبه)، ریشه (هویج)، گل (گل کلم)، پیاز (سیر)، و میوه‌‌‌‌‌های گیاه شناسی یا گیاهی مثل گوجه فرنگی، کدوی اسکواش، فلفل، و غیره، باشد می‌تواند به همین نحو طبقه‌‌‌‌‌بندی شود.
دلایل در نظر گرفتن خیار به عنوان سبزی
خیار در مفهوم آشپزخانه‌ای خیار می‌‌‌‌‌باشد. و به صورت خام خورده می‌‌‌‌‌شود و جهت تهیه سالاد مورد استفاده قرار می‌‌‌‌‌گیرد. با این حال، شبیه به گوجه فرنگی و کدوی اسکواش، معمولاً به عنوان سبزی مصرف و آماده می‌‌‌‌‌شود. غیر از خام خوردن آن، خیار جهت تهیه‌‌‌‌‌ی بسیاری غذاها و ترشیجات مورد استفاده قرار می‌‌‌‌‌گیرد.
خیار فوائد زیادی در سلامت دارد. و منبعی بسیار عالی از ویتامین A و ویتامین C است. همچنین حاوی مواد مغذی بسیار دیگری مانند فولات، سولفور، پتاسیم و غیره است. خیار حدود ۹۶% آب و آنتی اکسیدان دارد. خوردن خیار می‌‌‌‌‌تواند از اختلالات بسیاری مانند اسیدیته یا ترش کردن معده، تب، فشار خون، و غیره پیشگیری کند. همچنین می‌‌‌‌‌توانید پوست تازه و خنک خیار را برای درمان آفتاب سوختگی استفاده کنید.
بنابراین، خیار در مفهوم آشپزی یک سبزی به حساب می‌‌‌‌‌آید. اما در اصطلاح گیاه شناسی به عنوان میوه طبقه‌‌‌‌‌بندی می‌‌‌‌‌شود. امیدوارم که حقایق و اطلاعاتی که در بالا اشاره شد، شک و تردید شما را در خصوص میوه یا سبزی بودن خیار برطرف ساخته باشد. اهمیتی ندارد که خیار متعلق به چه طبقه‌‌‌‌‌ای باشد، مهم این است که فوائد زیادی در سلامت دارد. بنابراین آن را به صورت خام مصرف کرده و به سالاد خود اضافه کرده تا بیشترین فوائد سلامتی بخش آن نصیبتان شود.

 



لینک منبع

اشتراک گذاری مطلب

انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز می باشد.