جایگزینهای روغن گیاهی در آشپزی



جایگزینهای روغن گیاهی در آشپزی

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون
 
در صورتی که در میانه‌ی پخت غذای خوشمزه‌ای بوده و ناگهان متوجه می‌شوید که بطری روغن گیاهی شما خالی است، خم به ابرو نیاورده و نگران نشوید. نیازی نیست که به سرعت به فروشگاه بروید. شما می‌توانید به آسانی از مواد موجود در آشپزخانه‌ی خود جهت جایگزین ساختن روغن گیاهی استفاده کرده و غذای خوبی آماده کنید. اما لازم است که خواص ماده‌ی جایگزین کننده را شناخته و تنها پس از این شناخت به هنگام آشپزی از آن استفاده کنید.
در ادامه جایگزین‌هایی را برای روغن گیاهی معرفی می‌نماییم که می‌توانید از آنها جهت آشپزی و پخت خوراکی‌هایی با نیاز به فر و یا حرارت خشک استفاده کنید.
جایگزین‌های روغن گیاهی
سس سیب (کاملاً طبیعی، شیرین نشده)
جایگزینهای روغن گیاهی در آشپزی

» یک فنجان روغن گیاهی را با “۳” /”۴″ تا ۱ فنجان سس سیب کاملاً طبیعی شیرین نشده جایگزین سازید.
ـ در مقایسه با دیگر روغن‌ها، این مورد یک گزینه کم چرب عالی است.
ـ این جایگزین حتی برای کسانی که نمی‌توانند مواد غذایی پخته شده در روغن سویا را به دلیل داشتن آلرژی مصرف کنند بسیار عالی است.
از آن برای پخت کیک و کلوچه استفاده کنید. این جایگزین خوشمزه‌ترین و مرطوب‌ترین کیک و کلوچه را عاید شما خواهد ساخت.
همچنین به هنگام تهیه‌‌ی مافین (نوعی کیک کوچک) با طعم قوی و نسبتاً متراکم، نان فوری و خوراکی‌های پخته شده‌ای که حاوی شکلات هستند، بسیار خوب عمل می‌کند.
پوره‌ی موز رسیده

جایگزینهای روغن گیاهی در آشپزی

» یک فنجان روغن گیاهی را با “۳” /”۴″ فنجان موز رسیده‌ی له شده جایگزین سازید.
این جایگزین را به ویژه هنگامی که نان و کیک‌های شیرین می‌پزید و یا شیرینی پزی می‌کنید استفاده نمایید.
پوره‌ی آلوبخارا

جایگزینهای روغن گیاهی در آشپزی

» یک فنجان روغن گیاهی را با “۳” /”۴″ تا ۱ فنجان پوره‌ی آلوبخارا جایگزین سازید.
این پوره فرآورده‌ی پخته شده‌ی تیره‌ای با توجه به رنگ طبیعی و تند میوه می‌بخشد.
میزان شیرین کننده یا شکری که در دستور غذایی خود بکار می‌برید را کاهش دهید به این دلیل که پوره‌ی آلوبخارا شیرین است.
از آنجا که پوره‌ی آلو خوراکی‌های پخته شده را نسبتاً خشک می‌کند، لازم خواهید داشت که مقداری شیر بدون چربی و یا آب اضافی را به منظور حفظ بافت به ترکیب بیافزایید.
این پوره اغلب طعم خوبی به خوراکی‌های پخته شده می‌بخشد. سعی کرده به هنگام پختن نان ادویه‌ای از آن استفاده کنید.
کره‌‌ی میوه‌ سیب یا گلابی

جایگزینهای روغن گیاهی در آشپزی

» یک فنجان روغن گیاهی را با “۳” /”۴″ فنجان کره‌ میوه‌ی سیب یا گلابی جایگزین سازید.
میزان شیرین کننده یا شکری که در دستور غذایی خود بکار می‌برید را کاهش دهید. کره‌ی میوه شیرین بوده و بنابراین فرآورده‌ی پخته شده را شیرین‌ می‌سازد.
هنگامی که نان کدو سبز با طعم دارچین درست می‌کنید، آن را امتحان کرده و شگفت زده خواهید شد.
پوره کدو حلوایی

جایگزینهای روغن گیاهی در آشپزی

» یک فنجان روغن گیاهی را با ۱ فنجان پوره کدو حلوایی جایگزین سازید
برای خوراکی‌های پختنی یا نیاز به حرارت خشک یا فر مانند نان کران بری بسیار عالی است.
آناناس (خرد شده)

جایگزینهای روغن گیاهی در آشپزی

» یک فنجان روغن گیاهی را با “۳” /”۴″ فنجان آناناس خشک و خرد شده جایگزین سازید.
برای شیرینی یا خوراکی‌های پختنی یا با حرارت خشک بسیار عالی است.
آب کران بری

جایگزینهای روغن گیاهی در آشپزی

» ۱ فنجان روغن گیاهی را با آب کران بری جایگزین سازید.
ـ این جایگزین، خوراکی را بطور استثنائی نرم و مرطوب می‌سازد.
ـ با طعم اصلی دستور غذایی تداخل نخواهد داشت.
برای کیک فنجانی بسیار عالی است.
ماست

جایگزینهای روغن گیاهی در آشپزی

» یک فنجان یا پیمانه روغن گیاهی را با ۱ فنجان ماست ساده‌ی بدون چربی یا کم چرب و یا ماست وانیلی جایگزین سازید.
ـ لازم خواهد بود که مقدار آب، شیر، یا هر مایع دیگر موجود در دستور غذایی را کاهش دهید به این دلیل که ماست به غذا آب می‌افزاید.
ـ کمی طعمی تند به غذا می‌بخشد.
در واقع به عنوان یک جایگزین به هنگام پخت انواع نان فوری بسیار عالی است. از آن بدون ترس هنگامی که نان کم چرب موز، کران بری و یا کدویی می‌پزید، استفاده کنید.
کلام آخر اینکه یافتن جایگزینی که دقیقاً همان طعم و بافت را به غذا ببخشد، حقیقتاً کار سختی است. اما در صورت نیاز فوری می‌توانید هریک از این جایگزین‌ها را امتحان کنید.

 



لینک منبع

اشتراک گذاری مطلب

انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز می باشد.