جایگزین‌های سس گوجه فرنگی



جایگزین‌های سس گوجه فرنگی

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون
 
یافتن جایگزینی برای سس گوجه فرنگی در شرایطی که سس گوجه فرنگی‌تان در آشپزخانه تمام شده است بسیار اهمیت دارد. بنابراین، در چنین شرایطی، مواد و ترکیبات ساده و فراوانی وجود داشته که می‌توانند در صورت نیاز به این سس در آخرین لحظه به عنوان صرفه جویی کننده در زمان مورد استفاده قرار گیرند.
سس گوجه فرنگی یکی از متداول‌ترین سس‌هایی است که در درجه اول از گوجه فرنگی تهیه می‌شود. این محصولی است که از پختن گوجه فرنگی تازه بدست می‌آید و این پخت تا زمانی ادامه می‌یابد که سسی با غلظت متوسط بدست آید سپس آن را صاف کرده و پوست و دانه‌های درون این سس برداشته می‌شود. گوجه فرنگی به دلیل طعم قوی، محتوای مایع پایین خود، گوشت بسیار نرمی که به راحتی از هم می‌پاشد، و ترکیب مناسب آن برای تبدیل شدن به سس غلیظ به هنگام پخته شدن، به عنوان بهترین گزینه‌ جهت تهیه‌ی سس به حساب می‌آید.
ساده‌ترین سس گوجه فرنگی از گوشت گوجه فرنگی خرد شده تشکیل شده است که در کمی روغن زیتون و با حرارت ملایم تا زمانی که طعم خامی خود را از دست دهد پخته شده و سپس با نمک طعم دار می‌گردد. این سس به عنوان پایه و یا افزودنی به سوپ‌ها و سس‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سس به طور معمول به جای آنکه به عنوان چاشنی و ادویه استفاده شود به عنوان قسمتی از غذا بکار می‌رود. اگرچه این سس هم با گوشت و هم سبزیجات خوشمزه می‌شود، اما بیشتر به عنوان سس پاستای ایتالیایی معروف شده است. غلظت این سس کمتر از رب گوجه فرنگی است و غلظت رقیق‌تری از پوره‌ی گوجه فرنگی دارد. آب یا هر مایع طعم دار مانند استاک یا عصاره‌ی گوشت معمولاً به منظور حفظ آن از خشک شدن بیش از حد، افزوده می‌شود. به هنگام پختن پوره‌ی سس گوجه فرنگی، سیر و پیاز اغلب پیش از افزودن گوجه فرنگی و در ابتدا پخته و یا تفت داده می‌شوند. سایر چاشنی‌ها ریحان، پونه‌ی کوهی، جعفری، فلفل قرمز تند و یا فلفل سیاه، و گوشت چرخ کرده و یا خرد شده را شامل می‌شود.
جایگزین‌های سس گوجه فرنگی
جایگزین‌های سس گوجه فرنگی

رب گوجه فرنگی به عنوان ساده‌ترین جایگزین سس گوجه فرنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به منظور جایگزین رب گوجه فرنگی با یک فنجان سس گوجه فرنگی، “۳” /”۴″ فنجان رب گوجه فرنگی را با ۱ فنجان آب مخلوط کرده و سپس در صورت نیاز به آن نمک بزنید.

جایگزین‌های سس گوجه فرنگی

می‌توان کنسرو گوجه فرنگی را بجای سس آن با مخلوط کردن ۱ فنجان کنسرو گوجه فرنگی خورشتی با آب تا زمان رسیدن به غلظتی یکدست بدست آورد.

جایگزین‌های سس گوجه فرنگی

آب گوجه فرنگی جایگزین خوبی برای سس آن است. برای “۱” /”۲″ فنجان سس گوجه فرنگی و “۱” /”۲″ فنجان آب، ۱ فنجان آب گوجه فرنگی به علاوه‌ی کمی نمک و شکر می‌توان استفاده کرد.

جایگزین‌های سس گوجه فرنگی

جایگزین بسیار سهل‌الوصول برای سس گوجه فرنگی، پوره‌ی آن است. برای “۱” /”۲″ فنجان سس گوجه فرنگی و “۱” /”۲″ فنجان آب، ۱ فنجان پوره گوجه فرنگی به همراه کمی نمک و شکر استفاده می‌شود.

جایگزین‌های سس گوجه فرنگی

جایگزینی که به راحتی در دسترس می‌باشد سس کچاپ است. برای “۳” /”۴″ فنجان سس گوجه فرنگی و ۱ فنجان آب، ۲ فنجان سس کچاپ استفاده می‌شود.

جایگزین‌های سس گوجه فرنگی

استفاده از سوپ گوجه فرنگی هرچند چندان معمول نمی‌باشد، اما به عنوان جایگزینی بزرگ عمل می‌کند. در واقع، ۱ عدد کنسرو سوپ گوجه فرنگی (“۳″ /”۴” ۱۰ اونس) می‌تواند جایگزین ۱ فنجان سس گوجه فرنگی به علاوه‌ی “۱” /”۴″ فنجان آب شود. در حین استفاده از این جایگزین‌ها مراقب غلظت آن باشید. به این دلیل که کچاپ، پوره و یا آب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی تازه مقدار آب بیشتری از رب گوجه فرنگی دارند، بنابراین بایستی میزان آب و مایع بکار رفته در غذا را که مورد نیاز غلظت بخشیدن به آن است کاهش دهید. به عنوان مثال، در صورتی که ۱ قاشق غذاخوری از رب گوجه فرنگی را با ۱ فنجان آب مخلوط می‌کنید، میزان غلظتی که بدست می‌آورید تقریباً مشابه با غلظت کنسرو سس گوجه فرنگی است. بنابراین بایستی از کنسرو سس در غذای خود بجای ۱ فنجان مایع و ۱ قاشق غذاخوری رب استفاده کنید.
جایگزین‌هایی که در بالا اشاره شد، نه تنها به راحتی آماده می‌شوند، بلکه همان طعم و بافت را به مواد غذایی می‌بخشند. بنابراین روزهایی که سس گوجه فرنگی‌تان تمام شده است، این جایگزینها را آماده و یا برداشته و در غذای خود استفاده کرده و با عزیزانتان نوش جان کنید.

 



لینک منبع

اشتراک گذاری مطلب

انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز می باشد.